Een typisch Italiaans gerecht perfect voor de koudere dagen. Heerlijk in combinatie met de wijn van de maand Giannicola di Carlo Rosso da Uve Appassite!
Ingrediënten
- 4 kalfsschenkels (elk 4 tot 6 cm dik)
- 1 stengel selderij
- 4 teentjes knoflook
- 250 ml witte wijn
- 3 el bloem
- 1 laurierblaadje
- 1 wortel
- 1 ui
- 400 g tomatenblokjes
- 250 ml kalfsbouillon
- takje tijm
- 1 stokbrood
- 1 citroen
- 3 el verse peterselie (fijngehakt)
Bereiding
Maak alle groenten schoon. Schil de wortel en snijd in stukjes. Hak de slederij met wat blad fijn. Pel de ui en de knoflook en snipper ze.
Breng de kalfsschenkels op smaak met peper en zout en bestuif ze met bloem. Verhit boter en olijfolie en fruit de knoflook tot hij glazig is. Bak de kalfsschenkels mooi goudbruin (eventueel in meerdere porties). Neem ze uit de pan en dek af met aluminiumfolie om warm te houden.
Doe de ui, wortel en selderij in het braadvocht van het vlees en stoof zo’n 3 minuten op middelhoog vuur. Leg het vlees terug in de pan. Voeg de wijn, tomatenblokjes, tijm en laurier toe en giet er ten slotte de bouillon bij.
Verwarm de oven op 180 graden. Zet de pan, afgedekt, 90 minuten in de oven tot het vlees heerlijk mals is. Roer af en toe en voeg eventueel wat extra vocht toe als het te droog wordt.
Meng voor de gremolata de geraspte citroenschil, gehakte peterselie en geperste knoflook door elkaar. Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en laat de saus nog wat indikken. Leg het vlees terug en strooi de gremolata erover voor het serveren.
Eetsmakkelijk!
Tip: Schenk de Giannicola di Carlo Rosso da Uve Appassite bij dit gerecht!
Recept en foto van Libelle Lekker



