Geniet deze maand van een smaakvolle combinatie van pappardelle met paddenstoelen en aubergine! Perfect in balans met een glas Endrizzi Serpaiolo.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 300 g pappardelle
  • 400 g kastanjechampignons
  • 50 g Pecorino Romano
  • 4 el milde olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el gedroogde oregano
  • 50 g walnoten

Bereiding

Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm dik en vervolgens in repen van 1 cm breed. Bestrooi ze met zout en laat even staan. Snijd intussen de champignons grof en rasp de kaas. Kook de pappardelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Dep de auberginerepen droog met keukenpapier. Verhit wat olie in de wok en roerbak de auberginerepen 2 tot 3 min. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak alles op hoog vuur in ongeveer 5 min. bruin en gaar. Roer de balsamicoazijn en de oregano erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schep de pasta door het mengsel van aubergine en champignons.

Serveer in diepe borden en garneer met de walnoten en de geraspte kaas.

Eetsmakkelijk!

Tip: Schenk de Endrizzi Serpaiolo bij dit gerecht!

 

Recept en foto van Albert Heijn