Met dit heerlijke weer is een salade de perfecte maaltijd voor de zomermaanden; fris, snel, eenvoudig, én gezond! Serveer met een glas Rosé van Quinta de Cidrô voor een perfecte combinatie!

Ingrediënten

  • 80 g ongebrande pecannoten
  • 3 el vloeibare honing
  • 1/2 el gedroogde rozemarijn
  • 4 robuuste speltbroodjes
  • 250 g verse aardbeien
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamico
  • 1 tl grove mosterd
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 300 g salademix

Bereiding

Verwarm de over voor op 180 °C. Meng de noten met de helft van de honing, de gedroogde rozemarijn, wat peper en eventueel een snufje zout. Spreid het mengsel uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ongeveer 10 min. in de oven. Schep halverwege om. Laat afkoelen en hak de noten grof.

Verhoog de oventemperatuur naar 220 °C en bak de broodjes af zoals aangegeven op de verpakking.

Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd in kwarten. Meng in een kom de olie, balsamicoazijn, mosterd en een zesde van de honing tot een egale dressing. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.

Zet de ovengrill aan. Leg de schijfjes geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de resterende honing. Grill de kaasjes in ongeveer 5 min. goudbruin.

Schep de dressing door de salade en meng vervolgens de aardbeien erdoor. Verdeel de plakjes geitenkaas over de salade en strooi de pecannoten eroverheen. Snijd de broodjes in stukken en serveer ze ernaast.

Eetsmakkelijk!

Tip: Schenk de Quinta de Cidrô Rosé bij dit gerecht!

 

Recept en foto van Albert Heijn