Met dit heerlijke weer is het tijd om de barbecue aan te steken, een smaakvolle gegrilde entrecôte is perfect met dit weer. Maak de ervaring compleet met een goed glas wijn van Corte Figaretto Valpolicella Superiore!
Ingrediënten
- 300 g entrecôte
- Salt flakes
- Grove zwarte peper of lemon pepper
Bereiding
Haal de entrecôte minimaal 30 minuten van tevoren uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
Verwarm de barbecue tot een temperatuur van ongeveer 190-200°C. Bestrooi ondertussen de entrecôte royaal met grove zwarte peper of lemon pepper.
Wanner de barbecue heet genoeg is leg de entrecôte erop en gril 1 kant gedurende 2 minuten. Draai daarna de entrecôte om een steek een kernthermometer in het dikste stuk van het vlees, tot in het midden. Wanneer de kerntemperatuur ongeveer 49°C bereikt en het vlees aan beide zijden mooie grillstrepen heeft, haal je de entrecôte van het vuur.
Laat het vlees minstens 5 minuten rusten, zodat de sap goed in het vlees blijft.
Snijd de entrecôte in mooie, dunne plakken en serveer direct.
Eetsmakkelijk!
Tip: Schenk de Corte Figaretto Valpolicella Superiore bij het gerecht!
Recept en foto van The Lemon Kitchen