Er gaat niets boven een heerlijk gerecht die je samen hebt bereid. Maak de ervaring compleet met een goed glas wijn van Endrizzi Dalis Bianco!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 citroenen
  • 1 kip à 1,6 kg, ruggengraat eruit geknipt/gesneden en plat gedrukt (gevlinderd)
  • 35 g bloem
  • 125 ml extra vergine olijfolie
  • 1 bol knoflook, teentjes losgemaakt maar niet gepeld
  • 4 plukjes rozemarijn
  • 1 tl wittewijnazijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Om de kip te vlinderen, wordt de kip met de rug naar boven op een snijplank gelegd. Gebruik een wildschaar of scherp mes om langs beide zijden van de ruggengraat te knippen of snijden, en verwijder de ruggengraat. Draai de kip om met het vel naar boven en druk stevig aan zodat de kip plat ligt.

Schil de citroenen dun, zodat je alleen het gele deel van de schil overhoudt. Verwijder het bittere witte deel eronder en gooi dat weg. Snijd de citroenen vervolgens in schijfjes.

Bestrooi de huid van de kip gelijkmatig met bloem en wat zout.

Verhit een scheutje olie in een grote ovenbestendige braad- of koekenpan op middelhoog vuur. Leg de kip met de huidkant naar beneden in de pan en bak 6-7 min. tot de huid goudbruin is. Draai de kip om zodat de huid naar boven ligt. Voeg dan de knoflook, rozemarijn, citroenschillen en citroenschijfjes toe.

Zet de pan in de oven en braad de kip in ongeveer 30 min. gaar. Haal de kip uit de pan en laat 10 min. rusten onder een losse aluminiumfolie.

Zet de pan op het fornuis, voeg een scheutje azijn toe en prak wat citroenschijfjes en knoflooktenen met een vork. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door.

Leg de kip terug in de pan en schep de jus erover. Dit gerecht is heerlijk met geroosterde aardappels, gnocchi of tagliatelle.

Eetsmakelijk!

Tip: Schenk de Endrizzi Dalis Bianco bij het gerecht!

 

Recept en foto van Delicious magazine