Geniet deze maand van een snelle en kleurvolle sushisalade. Perfect in combinatie met de wijn de maand, Pazo de San Mauro Albariño.
Ingrediënten
- 300 g basmatirijst
- 1 el sesamolie
- 50 g panko
- 500 g winterpenen
- 1 komkommer
- 2 el sojasaus
- 300 g gesneden rode kool
- 2 warmgerookte zalmfilets
- 125 g zeewiersalade
Bereiding
Kook de rijst in circa 8 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat de rijst, met de deksel op de pan, staan tot gebruik.
Verhit intussen de sesamolie in een koekenpan en rooster de panko op middelhoog vuur in ongeveer 2 minuten goudbruin. Schep uit de pan en laat afkoelen.
Schil de winterpenen en schaaf ze samen met de komkommer in lange linten met een kaasschaaf of dunschiller. Meng de groentelinten met de sojasaus.
Verdeel de rijst over diepe borden en leg er apart de rodekool, zalm, zeewiersalade en de groentelinten met sojasaus. Strooi als laatste de panko eroverheen.
Eetsmakkelijk!
Tip: Schenk de Pazo de San Mauro Albariño bij dit gerecht!
Recept en foto van Albert Heijn




